Avatud talude päeva võõrustajad tutvusid Hiiumaa lähitoidu maitsetega

  • Avaldatud: 02.06.2021
  1. juunil 2021 kutsusime Mihkli Talumuuseumisse tänavuse Avatud Talude Päeva osalised, et selgitada, kuidas nii suurejoonelist avalikku üritust on õige läbi viia.

Mihkli talu pererahvas Kätlin ja Ille tutvustasid hiiumaist lähitoitu otse tootjalt tarbijale, mida võiksid võõrustajad kosti pakkumisel eeskujuks võtta nii Avatud talude päeval, teiste üritustel kui ka koduste peolaudade katmisel. Pakkumisel oli ja talupidajad said maitsta järgmist:

SUUPISTED VAAGNAL :
Hiiu rukkileib seemnetega – Hiiumaa Köök ja Pagar
Porgandikadaka leib – Hiiumaa Köök ja Pagar
Kitsejuust – Lepaniidi talu
Suitsuvorst – Lest & Lammas
Maitsevõi – maitsevõi segu Hiiu Gourmet

SOE KÕHUTÄIS
Rukkimanna puder kartuli ja suitsupeekoniga
Rukkimanna – Hiiu Jähu
Suitsupeekon – Lest & Lammas
Kitsejuustu jogurt – Lepaniidi talu

MAGUSROOG
Kook kitsejuustu kohupiima ja rabarberitega
Täistera nisujahu – Hiiu Jähu
Kohupiim ja jogurt – Lepaniidi talu
Kodused munad ja rabarberid

JOOGIPOOLIST
Leedrivaarika limonaad – Pähkli talu
Õunamündi limonaad – Pähkli talu
Kohv, nurmenuku tee piparmündiga

Avatud talude päevad toimuvad 24-25 juulil 2021

 

Toidu tutvustamist toetas MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 “Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus”