Väike Jaanipäeva maitsete laat Orjaku sadamas
- Toimumisaeg: 22. juuni, 2021
Juba viiendat korda kutsub Hiidlaste Koostöökogu kõiki kohaliku toidu austajaid jaanipäeva laadale!
VÄIKE JAANIPÄEVA MAITSETE LAAT TOIMUB TEISIPÄEVAL, 22. JUUNIL 12.00-16.00 Orjaku sadama õuealal, kuhu mahub palju kauplejaid ja laadakülastajad saavad mõnusalt hajutatult uudistada pakutavat ning soetada jaanilauale vajalikku söögi-ja joogikraami.
Kohalik toit ehk lähitoit on populaarsust kogumas nii meil kui mujal ja seetõttu on kauplema oodatud kõik meie saarel toidutooteid tootvad ettevõtjad. Kutsed kaasalöömiseks on saadetud ka naabritele Saaremaal, kust on tulemas saarlaste kvaliteedimärgi EHTNE parimad pakkumised.
HEA TOIDUTOOTJA, kes sa paned purki-kotti erinevaid häid maitseid, suitsutad liha, teed vorsti või muid tooteid, kasvatad maasikaid ja pead mesilasi, küpsetad maistvaid küpsetisi, kasvatad kanu ja toodad mune, kasvatad maitserohelist… – TULE LAADALE peale pikka sunnitud kodusolemist ja paku oma tooteid neile, kes soovivad toetada kohalikku tootjat ning olla tänulikud kohalike maitsete eest! Päevake värskes õhus ilusas väikesadamas ja omavaheline suhtlemine annavad kindlasti palju juurde nii tootjale kui tarbijale.
Ootame laadale registreeruma e-mailil laat@korraldaja.ee, infot saab juurde küsida tel. 52 44 820
Laada korraldamist toetab Hiidlaste Koostöökogu läbi MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 “Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus”.
Hiiumaise toiduga LIHALAADAL 2021 OSALEJAD
- Lepaniidi mahetalu, Kaire Vannas juust, lambaliha
- Hiiu Õlle Koda õlu, lihatooted
- Saaremaa EHTNE
- Lemmena mesindustalu mesi+fotod
- Hiiumaa Köök ja Pagar
- Hiiu Jähu
- Dagaith GIN
- Hiiu Mari
- Piret Remmelg kanamunad
- Hiiu Gourmet
- Ivo Lõppe lihatooted
- Hiidlaine toidukäru
Hiiumaa on UNESCO jätkusuutliku eluviisi programmi „Inimene ja biosfäär” ala. Vali toitu, mida sa sööd. Hea toit on kohalik, lähedal kasvanud ja kasvatatud. Valides kohalikku, aitad edeneda kohalikul toidutootmisel.