Hiidlaste Koostöökogu väisas rahvusvahelist LINC konverentsi

  • Avaldatud: 25.05.2023

Mai teisel nädalal võttis 3-liikmeline HKK delegatsioon osa üle-euroopalisest LINC konverentsist Lõuna-Itaalias.

Seekordne LINC (ehk Leader, inspireeritud, võrgustik ja kogukond) leidis aset Basilicata piirkonnas täpsemalt tegevusrühmade Matera Orientale Metapontino ja Basso Sinni territooriumil. Nagu ikka kombineeriti kogemuste vahetust ja võrgustike loomist spordi ning õppereiside vahepaladega.

 

 

 

 

Hiidlaste Koostöökogu esindajate käiku ääristasid huvitavad kohtumised ja projektid. Tulemusena on käimas juba uute potentsiaalsete koostööde loometöö. LINCilt alguse saanud rahvusvahelist projekti ettevalmistav projekt tuli HKK üldkoosolekul juba ka tutvustamisele. Lisaks alustame ettevalmistusi õppereisiks ning veel teisegi rahvusvahelise projekti läbirääkimistega.

 

Üks osa enda piirkonna tutvustusest oli veel ka Euroopa hõrgutistelaud. Hiidlaste Koostöökogu võttis kaasa Hiiumaa käsitöö Dagaith gin’i ja Kivikala kuivatatud kalatooteid ja Verno Soosalu võttis omalt poolt veel kaasa Dagö Berry tooteid.

Hiidlaste Koostöökogu esinduses olid juhatuse liikmed Verno Soosalu ja Priit Koff ning tegevmeeskonnast Siim Piirak.

Kokku osales konverentsil üle 300 tegevusrühmade või maaeluarendamisega seotud inimese, lisaks Eestile olid esindatud Austria, Armeenia, Tšehhi, Soome, Prantsusmaa, Gruusia, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Luksemburg, Rumeenia ja Rootsi.

Tulevase rahvusvahelise konverentsi LINC 2024 korraldavad Rumeenia tegevusrühmad.