Koostöökogus vahetub tegevjuht

  • Avaldatud: 22.12.2023

Veebruaris alustab MTÜ Hiidlaste Koostöökogu (HKK) tegevjuhina tööd Ilmi Aksli, vahetades välja isiklikel põhjustel lahkuva Siim Piiraku. 

“Elukorralduse muutumine sunnib mind naasma mandrile uusi väljakutseid otsima ning selleks pean Hiidlaste Koostöökogu juhtimise teatepulga edasi andma. Otsus ei sündinud kergekäeliselt, kuid usun, et sedavõrd tugevalt piirkondliku arenguga seotud ametikohta sobib paremini täitma püsivalt Hiiumaal elav inimene, kes on kohalike oludega hästi kursis – Ilmi sobib selleks suurepäraselt,” selgitab Piirak.  

Hiidlaste Koostöökogu juhatuse esimehe Verno Soosalu sõnul võttis koostöökogu juhatus Siimu lahkumisteate vastu kahetsustundega. “Siim sai meie hinnangul koostöökogu tegevuse igapäevase juhtimisega hakkama suurepäraselt, lisaks valmis tema eestvedamisel ka uus koostöökogu strateegia järgnevateks aastateks. Samas mõistame otsust mõjutanud isiklikke põhjuseid ning soovime Siimule tuult tiibadesse,” märgib Soosalu. 

Aprilli alguses algavad uued taotlusvoorud ettevõtluse ja kogukondade arendamiseks ning koostöökogu vajab võimalikult sujuvat üleminekut, seepärast otsustas juhatus teha tegevjuhi kohale otsepakkumise Ilmi Akslile, kes on varemgi töötanud Hiidlaste Koostöökogus. 

Ilmi Aksli on sündinud Hiiumaal Kaigutsi külas ning õppinud TTÜs keemiainseneriks, lisaks on ta täiendanud ennast ärijuhtimise alal ettevõtluskõrgkoolis Mainor. Lisaks teguseb Ilmi MTÜ Hiiu Kala juhatuse liikmena.  

Rohkem infot koostöökogu uue strateegia ja tegevuse kohta leiab Hiidlaste Koostöökogu kodulehelt.  https://kogu.hiiumaa.ee/abiks-taotlejale/taotlusvoorud/