Rahvusvahelise koostööprojekti esmane kohtumine läks edukalt

  • Avaldatud: 11.09.2023

Kokkuvõte 22.08.2023-24.08.2023 – Rahvusvahelise koostööprojekti  „Field to Feast“ partneritega esmane kohtumine, 30 rue Sainte libaire, 51 330 Vanault-le-Chatel (Prantsusmaal).

22.08.2023-24.08.2023 toimus Prantsusmaal esmakordne kohtumine Leader rahvusvahelise koostööprojekti partneritega, projekti „Field to Feast“ raames. Projekti partnerid valisid kohtumiskohaks Prantsusmaa ja vastuvõtjaks oli kohalik Leader grupp LAG Pays Vitryat.

Projekti partnerid on :

Saksamaa –       LAG Lahn-Dill-Wetzlar,                Mercedes Bindhardt

Prantsusmaa –   LAG Pays Vitryat,                          Bertrand Trepo

Itaalia –             LAG Pustertal,                                  Vivian Plank

Rootsi –            LAG DUO Dalalvarna,                      Christina Lindfors

Eesti –              Hiidlaste Koostöökogu MTÜ,        Verno Soosalu, Priit Koff

Eesti –              Kodukant Läänemaa,                        Liis Moor, Kai Kulbok

 

Kohtumise eesmärgiks oli rahvusvahelise koostööprojekti sisulise poole detailide läbi arutamine ja kokku leppimine projekti sisus ning ajakavas. Samuti arutasime läbi ja leppisime kokku tuleviku tegevused.

Iga Leader grupp valmistas kohtumiseks ette ka oma Leader piirkonda tutvustava ettekande, et projekti koostööpartnerid saaksid parema ülevaate oma partnerite tegevustest.

Samuti oli suurepärane võimalus kokku saada teiste projektis osalevate Leader tegevusgruppide liikmetega, et jagada omavahelisi kogemusi ja sõlmida uusi kontakte teiste tegevusgruppidega tulevase projekti koostöö eesmärgil.

Kuna Hiidlaste Koostöökogu uuel tegevmeeskonnal puudus rahvusvahelise Leader projekti osalemise kogemus, siis eelkõige saime kohtumiselt teadmisi rahvusvahelise koostöö toimimise ja tegemise raamistikust, ning samuti uusi kontakte teistest Leader gruppidest.

Kohtumine andis ülevaate kuhu on suundumus teistel rahvusvahelistel Leader tegevusgruppidel ja avardada silmaringi väljaspool Eestit toimuvast. Samuti avanes võimalus tutvuda kohaliku Leader grupi toetust saanud projektidega. Nende hulgas oli nii sotsiaal, ettevõtlus kui ka kogukonnale suunatud projekte.

Projektides kasutatud ideed andsid ka meile sisendeid tulevikuks, mida oleks võimalik kohalikul tasandil realiseerida.

 

Verno Soosalu

Hiidlaste Koostöökogu MTÜ

Juhatuse esimees