Seirereisijad nägid projekte Käina, Pühalepa osavaldadest ja Kärdlas

  • Avaldatud: 23.05.2023

Vastavalt päevakavale:

“Viiluse sepipada” -ENN VEEM FIE  

Projekt leidis rahastust HKK meetmest – 1 Ettevõtete areng. Kohapeal võttis meid vastu Enn Veem. Ta selgitas, et varasemalt oli sepikoda madala lamekatusega hoone, kus puudus korralik ventilatsioon ja see oli väga kitsas. Tänu hoone suurendamisele ja sepishaamri kasutusele võtmisega lahenes ära ruumipuudus ja paranesid töötingimused. “Sepistamine on füüsiliselt raske töö ja seda hõlbustab suruõhu sepavasara kasutusele võtmine, mis võtab koormust kätelt vähemaks,” rääkis Veem: “Soovi ja nõudlust on. Võimalus on teha veelgi rohkem koostööd kohalike ehitusettevõtjatega ainult, et ajast jääb puudu.”

Projekti “Viiluse sepipada” LEADER-meetme toetuseks jäi projekti lõpuks 5 336 EUR.

“Sügavkülmkamber” – DAGÖ BERRY OÜ

Projekt leidis rahastust HKK meetmest „6 COVID-19 taastekava meede“. Kohapeal võttis meid vastu DAGÖ BERRY OÜesindaja Verno Soosalu. Ta rääkis, et mahe puuvilja-marja kasvatus oli jõudnud sinnani, et tekkis toorme mahutavuse ja säilitamise probleemid. Lisaks sellele külmkambri külma agregaat kasutab uudset tehnoloogiat on palju energia tõhusam, turvalisem ja ohutum keskkonnale.

„Sügavkülmkamber“ sai LEADER toetust 5988 EUR.

“Inventari soetamine” – KOHVIK AMBROSIA OÜ

Projekt leidis rahastust HKK meetmest „6 COVID-19 taastekava meede“. Kohapeal võttis meid vastu KOHVIK AMBROSIA juhatuse liikmed Diana Liivat Basdani ja Ioannis Basdanis. Nad rääkisid, et tegemist on ainukese kreeka toidukultuuri ja kreeka toite pakkuva toitlustusasutusega Hiiumaal. Oleme jäänud truuks kreeka maitsetele ja pakume traditsioonilisi kreeka toite. Soetasime elektrilise gyros kebab grilli, et saaksime pakkuda gyros pitat ja kuue vardaga söegrilli, mis võimaldab küpsetada liha pöörlevatel varrastel. Sütel grillimine annab lihale suitsuse lõhna ning seda peetakse tervislikumaks toiduvalmistamisviisiks peamiselt seetõttu, et see sisaldab vähem rasva. Ettevõtjal on üheks suureks murekohaks töötajate leidmine.

„ Inventari soetamine“, sai LEADER toetust 4 658.40 EUR