Lambaliha degusteerimine Jõulaadal Kärdlas

  • Toimumisaeg: 12. detsember, 2020
Hiiumaise lambaliha degusteerimine toimub taas! Seekord Kärdla Jõululaadal Keskväljakul 12. detsembril ja 19. detsembril kell 12-14. Lambaliha eelistest ja valmistamise nippidest räägib ja pakub grill-liha maitsta elamustoidu pakkuja Foodstok.
Väga hea, et laadal endal ja ümber laadaplatsi on mitmeid võimalusi vastproovitud lambaliha ostmiseks. Kaire Vannas Lepaniidi talust on telgi üles seadnud grilli vahetusse lähedusse. Laadalt saab osta liha kõrvale veel nii mõndagi, näiteks Hiiu Gourmet pakub lambaliha valmistamiseks sobilike soolasid-pipraid ja sinepeid, ilma milleta ükski liharoog päris õige ei maitse, ja Hiiumaa mesinikelt mett, mis marinaadiks väga hea.
Kärdla laadaväljaku ääres on Mereagentuuri Roheline pood, mille lettidelt saab juba mitu aastat osta head kodusaare mahekaupa, nii liha ja subprodukte, kui juurvilja, õunu ja mett. Soovitame soojalt tutvuda valikuga.
Hiiu Konsumi pood väljaku otsas müüb kogu aeg Vaemla mahetapamaja veiseliha, veise hakkliha ning on lubanud lambaliha letile tuua. Lambaliha on ostjad seni vähe nõudnud. Loodame, et võrratu maitseelamus ka lambaliha ausse toob! Kasukamaitse kuulub tänapäeval pigem folkloori valda.
Degusteermist toetab Hiidlaste Koostöökogu MAK meetmest 16.4 “Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus”