2-3. aprill õppereis Läänemaa toidutootjate juurde mille raames toimus ka toiduvõrgustike seminar

  • Avaldatud: 05.04.2024

2-3. aprillil külastasid 19 Hiiumaa toidutootjat ja HoReCa sektori esindajat Kodukant Läänemaa piirkonna toidutootjaid, eesmärgiga võrgustada, kogemusi ning kontakte vahetada.

  1. aprillil külastasime Linnamäe lihatööstust, kus saime ülevaate nii mahedast lihaveise toodete tootmisest, kui ka uluki tootmise poolest. Hea meel on tõdeda, et mõlemas valdkonnas kasutatakse ka Hiiumaa toorainet.

Sealt suundusime edasi Dirhami kalatööstusesse, kus räägiti olevikust ja tulevikust kohaliku kalatööstuse vaates.

Nõva Break OÜ võttis meid vastu värskete leibade ja küpsetistega ja jagas kogemusi turismipiirkonna ettevõtte vaatest.

Tiheda külastuspäeva lõpetasime Põldotsa talus, kus lisaks turismile on leitud ka oma nish vinnutatud kala/mahe veise toodete tootmise ja müügi näol.

  1. aprill toimus kahe piirkonna tegijate vahel koostööseminar, kus hoogsa arutelu käigus räägiti teemadel “Ühisturundus ja toiduturism” ning koguti sisendit järgmisteks kohaliku toidu koostööprojektideks.

Peale seminari külastasime Haapsalu OTT-i poodi ja saime ülevaate OTT-i poe toimimisest ja väljakutsetest.

Õppereis lõppes meeldiva arutelu ja kalasupiga Puise Nina Guest House-is.

Lisaks ühistele rõõmudele ja muredele sai selgemaks äratundmine, et oleme väga sarnased naabrid ja koostöö võiks ka piirkondade vahel veelgi tihedam olla.